Radio

Vanaf 4 januari 2016 ben ik dagelijks te horen op de radio. Elke werkdag presenteer ik van 18.00 uur tot 20.00 uur ‘‘De MAX!’‘ op NPO Radio5. Dit doe ik samen met Manuëla Kemp. Het voelt goed om weer bezig te zijn met mijn grote liefde radio, die ik in 2005 de rug toe heb gekeerd.

Idols

Deze liefde is ooit aangewakkerd, doordat ik Idols ging doen. De dag na de allereerste uitzending van Idols op 1 november 2002, hing DJ Rob Stenders aan de lijn. Hij had zo genoten en wilde me te gast hebben in zijn ochtendprogramma bij de VARA op 3FM. Op maandag 4 november zat ik te praten over het programma en over allerlei andere zaken. Rob en ik kenden elkaar nog van begin jaren 90, toen ik plugger (radiopromotor) was. Deze eerste keer op de radio beviel wederzijds zo goed dat ik vanaf dat moment bijna wekelijks te gast was bij ‘Stenders Vroeg’ van 6 tot 9.

Yorin FM

Uiteindelijk ontaarde dit in een dagelijkse sidekick-rol voor het vernieuwde Yorin FM in 2004. We deden onze eerste uitzending voor Yorin FM vanuit de EK in Portugal, waar we drie weken verbleven. Daarna hebben we ook nog drie weken uitgezonden vanuit de Olympische Spelen in Athene. Uiteindelijk bleken we beide te veel noten op ons zang te hebben om deze samenwerking vol te houden. Ik ben na vijf maanden gestopt. Wel heb ik nog wekelijks het programma ‘Smits Hits’ voor Rob’s Internetstation KX-Radio gemaakt.

Je voelt je thuis…

Door steeds omvangrijkere werkzaamheden, had ik er op een gegeven moment geen tijd meer voor en ben ik daar in 2005 ook mee gestopt. Toch bleef radio stiekem mijn grote liefde. Groot was dan ook de blijdschap dat ik gevraagd werd om voor Omroep MAX te komen werken op NPO Radio5. En dan ook nog een nieuw radioprogramma, dat we echt nog moesten gaan vormgeven. Manuëla Kemp en ik doen er alles aan om de dag van je af te schudden en met een goed gevoel de avond te beginnen. Muziek uit acht decennia met verhalen achter de songs die we draaien en actuele berichten. Ik ben blij dat steeds meer mensen ons weten te vinden. We zijn niet op de FM te horen, maar wel op DAB+, internet en via de NPO Radio5-app en groeien nog steeds. Ik voel me thuis bij dit radiostation. Dus die leus van NPO Radio5 “Je voelt je thuis…” is me op het lijf geschreven.