Televisie en radio

Op 1 november 2002 was mijn anonieme leven over. Dit was de uitzenddatum van de eerste Idols, waar ik als juryvoorzitter aan meedeed. RTL Nederland hoopte dat het zou scoren, maar met 1,8 miljoen kijkers was iedereen verrast en verbaasd. Toen het programma de week erna 500.000 kijkers meer had en het ‘the talk of the town’ was, wisten we dat hier iets bijzonders gebeurde. Bijna wekelijks groeide het kijkcijfer met als hoogtepunt de finale op 8 maart 2003 met 5 miljoen kijkers.

Vanaf begin 2003 werd ik ingezet als vaste vervanger van Albert Verlinde in het showbizz-programma RTL Boulevard. Vanaf het prille begin van Idols werd ik gevraagd door Rob Stenders om elke maandagochtend te komen napraten op 3FM in zijn show ‘Stenders Vroeg’. In 2004 vroeg Rob Stenders me mee te gaan naar het nieuwe radiostation Yorin FM voor de ochtendshow. Vanaf 14 juni 2004 (opening op het EK in Portugal) was ik dagelijks te horen op het nieuwe Yorin FM. Toen bleek dat de ochtend niet mijn ideale werktijd is, ben ik gestopt met radio. Wel maakte ik nog even een programma op KX Radio. Ondertussen ging het op TV rustig verder. Na drie seizoenen Idols volgden twee seizoenen X-Factor. Als presentator maakte ik in 2005 mijn debuut in het door de Free Record Shop gesponsorde ‘Yorin Entertainment’ op Yorin (het huidige RTL5). In 2007 maakte ik de overstap van RTL4 naar SBS6 om samen met Tooske Ragas een aantal programma’s te presenteren, waaronder ‘Het Beste Idee Van Nederland’ en ‘De Nieuwe Uri Geller’. Samen met Nance presenteerde ik de programma’s ‘Het mooiste pand van Nederland’ en ‘Mijn man kan alles’. Daarnaast presenteerde ik een aantal locatie-programma’s, zoals ‘Het zullen je ouders maar zijn’ en ‘Word ik rijk’. Ook SBS begon met talentenjachten en zo nam ik plaats in de jury van ‘So you wannabe a popstar’, ‘Holland’s Got Talent’ en ‘Popstars’. Als showbizz-deskundige schoof ik regelmatig aan bij SBS Shownieuws. Na vijf jaar was voor mij de koek op. In 2012 verliet ik SBS om me volledig te focussen op het coachen van mensen in het bedrijfsleven. Onder de noemer ‘Business X-Factor’ gaf ik workshops, bedrijfstrainingen en -lezingen over hoe je magisch aantrekkelijk kan worden voor je klanten, leveranciers, werkgevers en collega’s. Toen ik eind 2015 werd gevraagd om weer radio te gaan maken, heb ik de Business X-Factor op een laag pitje gezet. Mijn focus ging vanaf dat moment volledig naar NPO Radio 5, waar ik vanaf 1 januari 2016 dagelijks te horen was voor Omroep MAX. Inmiddels maak ik podcasts en ben regelmatig als inval-DJ te horen op zowel NPO Radio 5 als Radio Veronica.